Over

GTC

De Goorse Tennisclub is opgericht in 1935 en beschikt over 4 kunstgrasbanen aan de Diepenheimseweg in Goor. Met dit plan hopen we straks over 5 kunstgrasbanen te beschikken, 3 voor tennis en 2 voor padel. We willen daarmee meer leden aantrekken om de vereniging toekomstbestendig te maken en in te spelen op de grote vraag naar padeltennis.

TENNIS EN PADEL, ÉÉN LIDMAATSCHAP, ÉÉN VERENIGING

Wie lid wordt, kan straks zowel tennissen als padeltennissen met een betaalbare contributie, waar u het gehele jaar door plezier van heeft door onze kunstgrasvelden zowel voor tennis als voor padel. De padelcommissie zal in samenwerking met het bestuur ook gaan zorgen voor padel lessen, clinics en toernooien. Daarnaast zullen de padelbanen ook per uur gehuurd kunnen worden.

HOE PADEL DE WERELD VEROVERDE

In 1969 was er een lokale aannemer in Acapulco (Mexico) met een stukje grond van 20 bij 10 meter. De aannemer plaatste vier muren om de grond en speelde met zijn vrienden een balspel op het stukje grond. Een soort tennis, maar met gebruik van de muren. Hij wist niet dat hij daarmee de basis legde voor één van de snelst groeiende sporten ter wereld. 

Inmiddels is padel in Argentinië een nationale sport met meer dan 10.000 banen en 2 miljoen spelers. In Spanje is het zelfs de meest populaire sport na voetbal (!) met 5 miljoen spelers. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 10 miljoen spelers. (december 2014).

EN NEDERLAND, EN STRAKS IN GOOR OP DE GTC 

Ook in Nederland is padel inmiddels de snelst groeiende racketsport. De eerste baan werd aangelegd bij het Philipsstadion op verzoek van de Zuid Amerikaanse spelers van PSV. Inmiddels zijn er in Nederland zijn op dit moment in totaal 177 locaties met 360 padelbanen. De competitieinschrijving groeide van 450 teams in 2019 naar ruim 700 teams dit voorjaar. In 2020 worden zo'n 40 tot 50 nieuwe speellocaties verwacht. De opmars van padel in Nederland en de rest van de wereld is niet te stuiten. De interesse in de sport is groot en de vraag naar nieuwe banen neemt gestaag toe, zie hieronder de rapportage van de NOS over padel.