Over

Aan de voet van de Bloemendaalse duinen ligt het prachtige complex van mixed hockeyclub "Houdt Braef Standt".

Opgericht op 31 oktober 1919, speelden de eerste HBS leden met 10 man, bij gebrek aan een elfde lid! De letters van hun school gebruikten zij voor de clubnaam. 

Nu, 100 jaar later, is HBS een grote en bloeiende vereniging met 1.400 leden, een schitterend complex met drie kunstgrasvelden (2 water en 1 zand), een kwart inspeel/waterveld, een grasveld en een zeer sfeervol clubhuis.

 

 

Familieclub met ambitie

Kenmerkend voor de club is de enorme aandacht voor jeugdhockey, een belangrijke factor voor de enorme groei in leden van de laatste jaren. Met name de E- en F-jeugd is al jarenlang het paradepaardje van de vereniging. Bij de ABCD-jeugd kan HBS zich meten met de top in Noord-Holland.

HBS is een vereniging waar altijd een gezond spanningsveld is gebleven tussen het 'presteren' en het 'plezier naast het hockey'. Dit is misschien ook de reden waarom zo veel oud-leden vaak na jarenlange omzwervingen toch weer bij 'hun club' terugkeren. Een club die, naast het hockey, al vanaf de jaren '20 bekend staat om haar grote toernooien, zowel op het veld als in de zaal, de vele feesten en evenementen.

Een vereniging die nog steeds vol ambitie en plannen is en waarin de belangrijke weg naar het optimaliseren van haar prachtige complex en professionalisering van de organisatie enkele jaren geleden is ingeslagen. De nieuwe stip aan de horizon is de omzetting van het oude Vedder-zandveld naar een waterveld. De vereniging hoopt dit met de bijdragen van haar leden en oud-leden in dit lustrumjaar te realiseren.