Over

Wij zijn Brassband De Spijkerpakkenband, aangenaam kennis te maken! 1989 is het jaar dat De Spijkerpakkenband is ontstaan. Was het in eerste instantie een opleidingsorkest met 42 jeugdleden, inmiddels is de band doorgegroeid naar een volwassen brassband die uitkomt in de kampioensdivisie. Ons 30-koppig orkest is verantwoordelijk voor vele memorabele muzikale evenementen, die we (uiteraard) in eigentijds spijkerpak uitvoeren. In 2019 mochten we ons 30-jarig jubileum vieren.

In ons jubileumjaar hebben we natuurlijk teruggekeken op de vele prachtige, muzikale momenten. Dit zijn grote concoursen in binnen- en buitenland, maar ook de concerten voor het bijzondere publiek van Pypskoft, de concertreizen, maar ook de intieme kerkdiensten. Te veel om op te noemen. Tegelijkertijd kijken we, juist nu, graag naar de toekomst. Door het kopen van ons eigen pand, ’t Spikerplak, is in 2019 een droom uitgekomen.

Als Spikers hebben we plezier in het maken van mooie muziek, maar we vinden het ook belangrijk om dit te delen. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van het organiseren van het Gouden Spiker Festival, de Byspikerdei en Spiker Akademy dagen. Zo werken we niet alleen aan onze eigen toekomst, maar delen we onze kennis en ervaring met een groter publiek.

Met een eigen pand, een eigen Spikerplak, zijn er nog meer mogelijkheden en zien we de toekomst met veel enthousiasme tegemoet.